homepathie_intro

Homeopathie

Wat me bij mijn vak homeopathie vooral aanspreekt is de ondersteuning van de zelf genezende kracht van ons lichaam. Met homeopathie worden mensen gezond beter. Als ik mensen met homeopathie behandel verbeteren niet alleen de klachten waarmee ze zijn gekomen, maar voelen ze zich in het algemeen veel beter, vitaler en hebben meer energie.

Bijna alle klachten kunnen homeopathisch behandeld worden. Het is dus mogelijk zowel lichamelijke als psychische klachten te behandelen. Homeopathie is geschikt voor mensen in alle leeftijdscategorieën.

Voor zwangere vrouwen is homeopathie zeer geschikt. In de meeste gevallen gaat homeopathie ook heel goed samen met een reguliere behandeling. Homeopathie kan ook de bijwerkingen van veel medicijnen verlichten. In een vergevorderd stadium van ziekte (chronische aandoening of kanker) kan een homeopathisch geneesmiddel verbetering van kwaliteit van leven betekenen. Bij begeleiding van vaccinaties en ontstoring van vaccinaties is homeopathie ook goed in te zetten.

De homeopathie behandeld de mens met zijn klachten, niet alleen de klachten die iemand heeft. Gezondheid is het natuurlijke evenwicht tussen lichaam en geest.

In mijn consult stel ik me open voor de hele persoon en mijn aandacht gaat naar uit om gezamenlijk en oorzaak en of een thema (levensthema) te vinden waardoor iemand uit balans is geraakt en daardoor ziek is geworden. Als geneesmiddel krijgt de persoon homeopathische korrels mee die het organisme op de juiste manier stimuleren om het verstoorde evenwicht te herstellen en daardoor de klachten te verhelpen en weer meer energie te krijgen.

Als homeopathisch arts vind ik het belangrijk om reguliere en complementaire geneeskunde te combineren. Tijdens een homeopathisch consult onderzoek ik de persoon ook lichamelijk en geef adviezen op het gebied van leefstijl (voeding, beweging, stress). In veel gevallen adviseer ik ook vitamines en supplementen.

Vanuit mijn ervaringen als kinderarts en jeugdarts vind ik het naast de homeopathische behandeling ook belangrijk om de ouders te ondersteunen in vragen over de ontwikkeling van hun kind en met voeding- en opvoedingadviezen.

Als u vragen heeft over de mogelijkheid van een homeopathische behandeling van uw klacht of de klacht van uw kind wil ik graag met u overleggen, stelt uw vraag gerust via deze site.